WordPress - världens största publiceringssystem

Vi bygger webbplatser i WordPress, världens mest använda publiceringssystem som gör det superenkelt för dig att sköta hemsidan på egen hand.

Innovativt

Flexibelt

Säkert

Webbyrå • WordPress

Ett flexibelt system

WordPress är ett så kallat CMS (Content Manegement System), på svenska kan det översättas till webbpubliceringssystem eller kanske mer ordagrant innehållshanteringssystem.

En hemsida kan alltså byggas upp med WordPress som ”ram” eller som en grund av filer. När WordPress är installerat på ens webbplats så kan man börja använda det som verktyg för att bygga upp en hemsida. Man kan lägga på designteman och extra funktioner, s k plugins. WordPress är gratis att ladda hem och installera på sin hemsida. Designteman och plugins kan dels vara gratis, men det finns också alternativ som kostar en liten slant.

Mängden tillgängliga resurser för WordPress, samt faktumet att det är open source, är en av de stora styrkorna med WordPress. Att det är användarvänligt även för den som inte är så van vid webbverktyg, är en annan stor fördel.

CMS det betyder …

CMS betyder alltså Content Manegement System, på svenska kan det översättas till webbpubliceringssystem eller kanske mer ordagrant innehållshanteringssystem. CMS:et består konkret av ett gäng filer som ”pratar” med en databas som man kopplar filerna till. I databasen lagras datan och filerna hanterar hur denna data presenteras på webbsidan.

Några exempelpå CMS är WordPress, Joomla, Drupal, Magento (e-handel), Shopify (e-handel), EpiServer (ej gratis) och OpenCart (e-handel). Världens mest använda CMS är WordPress som också är vår specialitet.

Frågor om WordPress?

Slå en signal eller boka ett möte med oss så kan vi lära dig mer om vad WordPress är och hur det funkar. Vi kan också tipsa om användbara plugins eller sätt att skräddarsy WordPress för just era behov.