Grafisk profil & grafisk form

Hur ser ert företags grafiska profil ut? Er logotyp, typsnitt, grafiska element och bilder är en stor del i ert tilltal gentemot era kunder.

Grafisk profil & grafisk form

Hur ser ert företags grafiska profil ut? Er logotyp, typsnitt, grafiska element och bilder är en stor del i ert tilltal gentemot era kunder.

Grafisk form

Det kan vara svårt att vara objektiv kring sitt eget varumärke och se sin verksamhet från ett kundperspektiv. Oavsett om ni vill ta fram en ny logga till ert företag, en grafisk profil, ha hjälp med layouta och/eller ta fram trycksaker så kan vi hjälpa er med detta. 

Grafisk profil

Att ta fram en grafisk profil är inget hemligt hokus pokus. Enkelhet och kontinuitet vad gäller typsnitt, rubriknivåer och färger räcker långt. Detta uppnår ni med hjälp av vårt styrdokument som täcker in de här bitarna.

Har ni en logga som ni är nöjda med redan idag tar arbetet ofta avstamp i denna vad gäller färger. Typsnitt är mindre relevant att koppla ihop med logotypen. Det är snarare lättare att få både loggan och innehållet att synas och märkas om innehållet kontrasterar till varandra.

Vi skickar er korrektur som ni får ge feedback på. Oftast räcker det med två rundor och ett godkännande för att nå fram till önskat resultat men vi jobbar givetvis med den grafiska profilen tills ni känner er helt och hållet nöjda.

Så här kan en korrekturvända se ut:

Första korrektur – Er feedback – Andra korrektur (efter er feedback) – Er feedback – Slutversion (efter er feedback) – Ert godkännande

Logotyp eller logga

Oavsett om du är ett nystartat företag eller ett företag som funnits länge är en snygg logga viktig. Logotypen speglar ditt företags identitet, berättar inte sällan om ert verksamhetsområde och är ert ansikte utåt på webben, i annonser, på kläder och andra trycksaker.

Vi brukar börja med att prata ihop oss med er om era idéer kring logotypen. Sedan tar vi fram några olika förslag hur den skulle kunna se ut. Ni väljer den som närmast representerar er och sedan jobbar vi vidare med den tills ni känner helt nöjda.

Vi hjälper er också gärna med att skapa ett par olika alternativ på er nya logga så att den ska passa i olika sammanhang. T.ex. kan den vara vänsterställd eller centrerad eller så kanske ni behöver en rund variant för sociala medier.

Textbaserad logotyp eller logga med symbol

Inget är bättre eller sämre än det andra. Vi tar fram det som ni önskar. Generellt är det lite billigare att ta fram en textbaserad logga än en logga med symbol. Ibland passar det att göra något kreativt med bara en bokstav i loggan, ibland mer relevant med en symbol eller bild som passar ihop med ert verksamhetsområde.

Behöver ni ett omtag med er grafiska profil?

Vi älskar att få er att se bra ut!

Vi tycker att det är det roligaste som finns att få er att se snygga ut. Och då menar vi självklart ert grafiska material. Oavsett om det är på webben eller i tryckt format i t.ex. en annons.

Med mångårig erfarenhet av att formge hemsidor, trycksaker, layouta tidningar eller göra annonser hjälper vi er gärna med att få er att se proffsiga ut i olika sammanhang.